Μαζί με τον Σταμάτη Μαρούδα υπεύθυνο ψυχικής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ που διετέλεσε πρόεδρος του φορέα, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου, επισκέφθηκε χθες 18/10 το Κέντρο Ορφέας Πρόληψης Εξαρτήσεων Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Υπήρξε μια ουσιαστική συζήτηση με την πρόεδρο Σιμπέλ Μουσταφάογλου, τον επιστημονικό υπεύθυνο Εσαγιάν Γκάρο, το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου.


Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που επιτελεί το Κέντρο στην τοπική κοινωνία και τις δράσεις που αναπτύσσει, με συναντήσεις, εκδηλώσεις και ημερίδες για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σε θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη των εξαρτήσεων. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα θεσμικά θέματα λειτουργίας που απασχολούν τα Κέντρα Πρόληψης, με σημαντικότερο την διατήρηση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα των φορέων αυτών. Ο βουλευτής σημείωσε ότι «αντιλαμβάνομαι τις προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους της κυβέρνησης για τον έλεγχο, τον περιορισμό της δράσης του φορέα, που οδηγούν ουσιαστικά στην απαξίωση του. Όμως οφείλουμε όλοι μας, από την δική του πλευρά ο καθένας, να συμβάλλουμε στην ενίσχυση, τη στήριξη και την αναβάθμιση του φορέα πρόληψης γιατί είναι βέβαιο ότι η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές και είναι υπόθεση όλων μας να διαφυλάξουμε το ρόλο του Κέντρου Πρόληψης Ορφέας στην περιοχή μας».

3242353465-(6).jpg

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα '' Ο ΧΡΟΝΟΣ '' 

https://xronos.gr/koinonia/sto-kentro-orfeas-o-d-haritoy?fbclid=IwAR2fK_l8cWG8aJ9-xtGrht0tIMdvO_gmeua0Kg8LztJyiT6qNb1zIamxfSY